05 nov

Hologram i din fyrboll

Hologram i din fyrboll – Jag har sett golfens framtid 

Läs en härlig, humoristisk artikel av Eric Franzén i Svensk Golf Nr.8, 2015 Klicka här Hologram i din fyrboll

Eric Franzén refererar till videoprojektion, Peppers Ghost som den 19 åriga rapparen Chief Keef har försökt sig på via flera konserter. Producenten påstår felaktigt att det är hologram. Polisen stormade konserten – igen – och beslagtog videon på grund av Chief Keefs förseelser.

Projiceringstekniken Peppers Ghost, utvecklad från 1700-talets illusionister som lurade teaterbesökare med en spegel som reflekterade en person ut till publiken. Idag använder man en dator och gör en rörlig film med synkroniserad musik som projiceras med video – en eller flera mot en scen. Självklart har det inget med hologram att göra.

golf1

Det här är hologram en 3Dimensionell bild med full parallax skapad med laserljus utan kamera.

Golf dubbelexponerat reflektionshologram 10×12 cm, träram 24×30 cm SÅLD

LED spotlight medföljer. Serietillverkad på plastfilm efter Adrian Lines idé Flying 3D 20×25 cm med samma motiv.

Adrian Lines God Jul hälsning Lasing in the Sand

Holografi var Adrians medium! Han kom i kontakt med holografi under studietiden vid London College of Printing, fotografilinjen. Han var fantasifull och skicklig bakom kameran och en av de första att utnyttja hologrammet som rum. Med sin fantastiska humor lekte Adrian med våra sinnen och spelade oss ständigt ett spratt. Se bara på julhälsningen från Adrians laser laboratorium efter sitt besök på Hologram Museum/Gallery i Stockholm.

Vi minns föregångaren till ovan Golf och fick leverera 100 Flying 3D i 30×40 cm ram föregångaren till Trygg Hansa som golfpris. Men Flying 3D, Mirror Man, Mouse med flera av Adrian Lines var våra bäst säljande hologramtvlor. Adrian förolyckades i en bilolycka endast 24 år gammal och lämnade många outstanding verk efter sig och ett tomrum.

Dela
TwitterFacebook

related posts