29 jul

Non Violence Fredssymbol

Non Violence Fredssymbol Carl Fredrik Reuterswärd

Hologram CFR

Fredssymbolen Non Violence Högaktuell 2023

Några år innan Fredssymbolen spreds i världen, fick hologram-agent HoloMedia uppdraget att förse Svenska Dagbladets framtidsbilaga, 2000 med ett hologram. 325.000 självhäftande foliehologram applicerades av ICA-Förlaget på Svenska Dagbladets bilaga. SVD Non Violence artikel

Konstnär Carl Fredrik Reuterswärd: Det är utomordentligt viktigt och intressant att kunna para ihop en humanitär angelägenhet, ett fredsbudskap med en teknisk landvinning. 

Jeanette Gentele/SVD: Non Violence är också ett av de bästa budskapen som Svenska Dagbladet kan tänka sig att sprida för framtiden. Det ger en förhoppning om att få slut på våld, mord och terrorism. Det känns dessutom extra angeläget efter detta år när landets statsminister Olof Palme blivit mördad.

Carl Fredrik skapade symbolen 1981 efter att hans vän John Lennon mördades den 8 december 1980. Bronsskulpturer är placerade på många platser i världen bl.a. 1988 utanför FN:s högkvarter i New York.

Non Violence Carl Fredrik Reuterswärd fredssymbol Svenska Dagbladet 1986

Det var mycket stort att få Carl Fredrik Reuterswärd som konstnär till Svenska Dagbladets beställning av ett hologram. Hade under flera år glädjen att förundras och beundra hans konstnärliga ideér under sommarvistelser i Torekov. Ofta över ett glas retsina.

Signerad upplaga 100 ex Carl Fredrik Reuterswärd

Signerad upplaga 100 ex Carl Fredrik Reuterswärd

Non Violence signerad Reuterswärd 20 ex.

Svenska Dagbladet, använde som första dagstidning i världen 1986 ett foliehologram på bilagan 2000 om nästa årtusende med en artikel om Carl Fredrik Reuterswärd och produktionen Non Violence. Ett fåtal samlarexemplar finns av signerade bilagan/bladet.

Uppdaterat ämne februari 2023 om skulpturen Non Violence. Klicka  https://www.internetfoto.se/ladda-om-non-violence-revolvern/

Dela
TwitterFacebook

related posts