29 dec

Livet är ett äventyr

Livet är ett äventyr På gott och ont 

Som medlem i Föreningen Media med presslegitimation och sekreterare i styrelsen, blir det spännande att damma av gamla artiklar om holografins utveckling. Från tekniken som söker lösningar till var mans egendom inom många användningsområden.

FM

Intervju 1

pdf_logotype-föreningen-media1

Intervju 2

Läs Nytt från Media Nr.6 2014 NfM_6_2014 redaktör Gunnel Olausson

Norwegian Boeing 737 tvingades nödlanda i Nantes, Frankrike, när en man drabbades av hjärtproblem. Innan ambulansen kom dök massa flash-back upp från liknande händelser under ett långt flygliv, flera med tragisk utgång. Kunde inte släppa tanken på mannen och hans fru under veckorna i Spanien. Det som skulle vara början på ett äventyr, kanske blev slutet. Hoppas innerligt att dom kom fram till sitt semestermål, om än senare.

Minns även kistan som vi fraktade hem i kabinen, där säten monterades bort i en annars tom-flygning från Portugal. En ung man dog under semestern och hans fru tog av misstag fram sin döda mans pass när jag hjälpte henne igenom passkontrollen.

Eller Polisen som mötte oss efter nödlandning i Köpenhamn då en man dött ombord och allt som föregick den tragiska händelsen för länge sedan, sitter som cementerade minnen.

Norwegian nödlandning i Nantes

I skrivande stund, kommer nyheter om det försvunna airbus planet från Air Asia. Så tragiskt, så onödigt, vad kan ha hänt, inte nedisning som först sades.

Nya flash-back, minnen framträder som om det hänt nyligen, när vi inte borde ha klarat en take-off från fel angiven bana (för kort), när stridsflyg touchade oss över Vietnam, när ett plan i en militärövning i ett europeiskt land kom på kollisionskurs och vi dök. Crew och flera passagerare hamnade i taket och det gjorde även maten. Minns militärkuppen i ett land, strandsatta på flygplatsen 1 dygn och många fler äventyr som alla slutade bra.

Resans försening kändes som en bagatell jämfört med passagerarens resa till ett franskt sjukhus. Efter ett dygns snabbvisit på Dunas Mirador Maspalomas, hjälpte trevlig personal till med förflyttning till Gloria Palace, San Augustin, där andra vänner väntade.

Muchas Gracias Angela Magni y Marlies Ertl!

Gloria Palace balkongen

Balkongens vy Foto Mona Forsberg

Gloria Palace 3

Terassen, Marrakesh inspirerad med en vidunderlig utsikt och utsökt restaurang. Foto Mona Forsberg

Jul Gloria Palace

Blomgrupper, överallt Foto Mona Forsberg

Blommande palmer

Palmer vid poolen

Blommande palmer och kaktusar, överallt Foto Mona Forsberg

Gloria P

Stora blommande hibiskusbuskar, överallt. Foto Mona Forsberg
Restaurang

Mat i överflöd och drycker, överallt. Foto Mona Forsberg

Dela
TwitterFacebook

related posts