20 sep

Kulturfnatt i Trosa

Kulturfnatt i Trosa

Kulturfnatt i Trosa Kommun, Vagnhärad med prisutdelningar, lasershow

Kulturfnatt Vagnhärad Trosabygdens Kulturråd

 

Kulturfnatt Invigning

Trosa Kultur och Idrottspris 2014 gick till Elisabeth Ahlmark Gester, som här mottar priset av Lena Isoz. Elisabeth beskriver sig själv som kulturnörd, aktiv i Deblancsällskapet, Trosabygdens Kulturråd, Rum för Kultur, KonstTriangeln, Kulturfnatt med flera föreningar. Driver Galleri Konstifikt och skapar 3D konst med klok-humor. Foto Mona Forsberg

3D konst Tullgarns Slott orangeriet

Pärlhöna 3D konst med hologram liknande material Foto Mona Forsberg

Juryns motivering:,,,för sin beundransvärda entusiasm och sitt aldrig vikande engagemang i Trosa kommuns kulturliv, där hon medverkar som både konstnär, föreningsmedlem och ständigt återkommande konferencier vid de mest skilda kulturevenemang. Elisabeth är för många kulturen i Trosa personifierad och en otroligt uppskattad tillgång för hela bygdens kulturliv.

Min motivering: Med humor fångar hon alla, oavsett om det är i egna verk eller som presentatör av andras projekt – i alla åldrar!

Lasershow Kulturfnatt

Kulturfnatt avslutades med en Laser Show av Fredrik Halldorf. Vi är överens om att laser som leksak typ laserpekare är förkastligt och kan göra stor skada på ögonen. Men som färgsprakande ljusfenomen upp i luften är det en aha-upplevelse.

Lasershow-Trosa

 

Innan kvällens lasershow hann vi med Gnesta Konstrunda i strålande solsken där vi började i Bryggerihuset. Att det finns så många konstnärer!

Dela
TwitterFacebook

related posts