07 apr

Hologram Falcon på glasfilm med samlarvärde

Hologram Falcon Poised Nr. 48/100 20.000 SEK

Falcon Poised hologram Foto Patric Lindén/Internetfoto

Hologrammet är en glasplåt, med andra ord glasfilm och är 30×40 cm. Det är monterat med skyddsglas i en kraftig brun träram 40×50 cm.

Falcon Poised visar en mångtusenårig tradition, falkenering, som är samspelet mellan jägaren och falken. Falkenering utsågs av Unesco som ett immateriellt världskulturarv 2012.

I Sverige är det en förbjuden jaktform men omnämns under Medeltiden och idag försöker Sveriges Falkenerarförbund att få jakten godkänd i Sverige likt i många andra länder.

Det ska bli spännande att se var hologrammet med sitt djup på 20 cm hamnar. Med en näbb och delar av vingen utanför hologrammets yta och 180 graders betraktningsvinkel blir det en aha-upplevelse för betraktarna oavsett vilken vägg den sitter på. Pris inklusive träram och LED spotlight 20.000 svenska kronor eller högstbjudande inklusive moms. Transport inom Sverige ingår.

Jämför med Falcon-tavla som erbjuds på internet (utanför Sverige) för 2.450 Euro. Den är oramad och Led spotlight medföljer inte. Priset 2.450 Euro är exklusive transportkostnad.

Hologrammet Falcon Poised Nr. 48/100 producerades den 30 november 1988 av konstnär, holograf Edwina Orr som tidigt gjorde sig känd för sina unika avbildningar av levande djur och människor. Hon utbildade många konstnärer, holografer i sin studio, Richmond Holographic Studio, Surrey England.

Hennes självporträtt väckte stor förundran – man ser Edwinas hela porträtt i den lilla linsen/förstoringsglaset. Men det kan inte fotografiet återge. Foto jr collection

Dela
TwitterFacebook

related posts