03 apr

Vintage Hologramtavla av en levande Falk

Vintage Hologram tavla Falcon får snart en ny ägare

Stort intresse för 3Dimensionell laserbild

Falcon Poised hologram Foto Patric Lindén/Internetfoto

Hologramtavlan Falcon Poised 32×43 cm + ram visar en mångtusenårig tradition, falkenering, som är samspelet mellan jägaren och falken. Falkenering utsågs av Unesco som ett immateriellt världskulturarv 2012.

I Sverige är det en förbjuden jaktform men omnämns under Medeltiden och idag försöker Sveriges Falkenerarförbund att få jakten godkänd i Sverige likt i många andra länder.

Det ska bli spännande att se var hologrammet med sitt djup på 20 cm hamnar. Med en näbb och delar av vingen utanför hologrammets yta och 180 graders betraktningsvinkel blir det en aha-upplevelse för betraktarna oavsett vilken vägg den sitter på.

Pris inklusive träram och LED spotlight 35.000 SEK inklusive moms. Transport inom Sverige ingår.

Hologrammet Falcon Poised Nr. 48/100 producerades den 30 november 1988 signerad av konstnär, holograf Edwina Orr. Edwina gjorde sig tidigt känd för sina unika avbildningar av levande djur och människor. Hon utbildade dessutom många konstnärer, holografer i sin studio, Richmond Holographic Studio, Surrey England.

Hennes självporträtt väckte stor förundran – man ser Edwinas hela porträtt i den lilla linsen/förstoringsglaset. Men det kan inte fotografiet återge. Foto jr collection

Dela
TwitterFacebook

related posts