24 mar

Hologram Levande Falk Auktioneras

Falcon Poised Hologram tavla Samlarvärde kan bli din
3Dimensionell bild av falkenerare & en levande falk

Falcon Poised hologram Foto Patric Lindén/Internetfoto

Den mångtusenåriga traditionen, falkenering, listades av Unesco som ett immateriellt världskulturarv 2012.  Falkonering – ett samspel mellan jägare och falk – är här 3Dimensionellt återgivet i hologrammet Falcon Poised.

I Sverige är det en förbjuden jaktform men omnämns här under Medeltiden. Sveriges Falkenerarförbund vill få jakten godkänd i Sverige, vilket den är i dom flesta länderna i Europa. Där är falkenering tillåtet med uppfödda tämjda rovfåglar.

Du har nu möjlighet att fånga falken på väg att lyfta från falkenerarens hand med skinnhandske. Falcon Poised hologramtavla fascinerar och väcker stor uppmärksamhet, lämplig för offentlig miljö där besökare bjuds på en annorlunda konstupplevelse. Det är en exklusiv tavla med högt mervärde där varje hologram i serien om 100 3Dimensionella bilder är ett original. Falken har producerats med pulslaser och ett fotografiskt registreringsmaterial –  en glasplåt (likt dom första fotografierna på 1800-talet).

Hologrammet är ca 20 cm djupt, med näbb och ena vingen delvis utanför glasbildens yta med 180 graders betraktnings-vinkel vid belysning av en spotlight. Färgtonen kan påverkas något (mer eller mindre grön) beroende på belysningskälla.

Pris inklusive träram och LED spotlight 15.000 svenska kronor eller högstbjudande inklusive moms. Transport inom Sverige ingår.

Hologrammet Falcon Poised Nr. 48/100 producerades den 30 november 1988 av konstnär, holograf Edwina Orr som tidigt gjorde sig känd för sina unika avbildningar av levande djur och människor. Hon utbildade många konstnärer, holografer i sin studio, Richmond Holographic Studio, Surrey England.

Hennes självporträtt väckte stor förundran – man ser Edwinas hela porträtt i den lilla linsen/förstoringsglaset. Men det kan inte fotografiet återge. Foto jr collection

relaterade inlägg