03 mar

Holografisk projektor Falsk marknadsföring

Holografisk projektor  Falsk marknadsföring

Holografisk projektor Falsk marknadsföring enligt Chicago Museum of Holography. Dom dömmer ut den nya Regal Theater´s holografiska projektorer som hologram. Det är ett påhittat ord för en påhittad produkt.

Bedragare innan dom ens har installerats! Citat Chicago Museum

extralarge (2)

Moshe Tamssot, Museum of Holografi, protesterar mot att den nya Regal Theater påstår sig ha holografiska projektorer i sina ansträngningar att nå investerare för att öppna den nya teatern. Deras projektorer har inget med hologram att göra, det handlar om projektionstekniken Peppers Ghost, säger Moshe Tamssot.

Vilket hela holografibranschen, många 1.000 tals personer (konstnärer, professorer osv) tjatat om i snart 10 år! Falsk information om projicering på scenen, i mobilen, i golvställningen/kuben, LED display, på flygplatsen mm. “Hologram Cirkusen” fortsätter.

Nya Regal Theater har startat en insamling för att kunna installera (holografiska) projektorer i slutet av året. I första steget är man ute efter 150.000 US dollar. Men mycket mer kommer att behövas för teaterns öppnande. (Eric Allix Rogers/Courtesy of the New Regal Theater)

Företag marknadsför “Hologram Projectors” vilket är nonsens då hologram inte använder projektor. Den 3Dimensionella hologram bilden projiceras inte.

Projektorerna har inget med den nobelprisbelönade lasertekniken holografi att göra. Således skapas inte hologram, däremot projiceras 2Dimensionell film.

Gerald Gary, Regal Theater, nämner i en intervju att projektorn är en moderniserad projektionsteknik från 1500-talet. Och att den utvecklades i mitten på 1800-talet av Henry Pepper, Peppers Ghost. Så långt är det sant.

Och det har holografi-branschen påpekat massa gånger. Nu äntligen säger dom vad dom säljer.

MEN investerare luras att tro att den moderniserade data animerade projektionstekniken är hologram! Kolla här:

Advances in technology would allow for holograms that could fill the Regal’s stage. An innovation that would “revolutionize the way people experience concerts”. Citat intervju se nedan länk.

MuseumofHolography

Under drygt 35 år kom besökare till Museum of Holography´s Gallery of Wonder at 1134. Efter ägaren, grundarens död, Loreen Billings, har Moshe Tamssot med hemlig donator lyckats rädda museets kollektion och långa historia.
Museum-of-Holography-exterior

Läs hela artikeln och se hur företag missbrukar holografi-tekniken för att marknadsföra Peppers Ghost som hologram istället för vad det är, en 2D video-projiceringsteknik. Dom topprider den nobelprisbelönade (1971) lasertekniken som är en innovation! Läs om den falska marknadsföringen här DNA Chicago intervju

Projiceringstekniken är inte holographic, inte hologram, inte holografi, inte innovation,,, Det finns dom som gillar den 2Dimensionella, lite suddiga tekniken Peppers Ghost som använder data-animerad film som projiceras. Och är beredda att betala höga belopp för den moderniserade gamla illusionstekniken! Men att utnyttja en Nobelprisbelönad Laserteknik utan data animerad film, utan projektor – det är otillbörlig marknadsföring!

Gallery-1134

Några hologram ur Museum of Holography´s kollektion. REAL hologram, alltså.

extralarge (1)

Hologram är coolare än Peppers Ghost för hologram är alltid 3D och aldrig  videoprojicerad 2D film.

Dela
TwitterFacebook

related posts