11 Jul

Holografi Se in i framtiden

Holografi Se in i Framtiden, så lät det då – 78/79 när svenskarnas holografi-forskning gav eko långt ut i världen. Än idag finns ingen teknik som kan avbilda ett hologram. På nätet vimlar det av hologram så man skulle kunna tro att det nu finns en teknik som kan härma, återge eller avbilda hologram. Men det är bara så att ca 75 %  av så kallade hologram som marknadsförs som hologram INTE ÄR HOLOGRAM!

Första köpcentrum i Norden att visa hologram var Linden 1979 Se in i framtiden. Se tidigare inlägg om hologram i köpcentrum https://hologram.se/hologram-i-kopcentrum/

Vem kunde ana att Se in i Framtiden då skulle leda till att  idag 2017 är ca 75% av hologram på nätet är falska hologram som inte har ett dyft med den Nobelprisbelönade Lasertekniken Holografi och produkten Hologram att göra! Hur mycket annat på nätet är då falskt?

Holografi – Se in i Framtiden Invigning av Skandinaviens första permanenta Hologramutställning för allmänhete 18 oktober 1982.

Oseriösa företag överträffar varandra i annonser på Google med superlativer om hologram, holograms, holografi, holografiskt, holografiska skärmar, hologram av döda, svävande hologram, 3D hologram – ja det tar aldrig slut på alla falska påståenden. Falska hologram är tvådimensionella bilder/optiska effekter som inte rekonstruerar objekt, människor med alla dimensioner! Läs längst ner om Holografi Det 3-Dimensionella Mediet 

Företagen missbrukar lasertekniken, holografi och gör intrång i näringsverksamheter där kännetecknet under 35 år eller mer, är hologram och holografi samt inkräktar på varumärken för holografibranschen. Patent & Marknadsdomstolen har tydliga regler för otillbörlig marknadsföring – så nu blir det Laser i Marknadskriget 

I vår första hologramutställning i AV-Huset, Hagagatan 3 Stockholm 1980 -1982 (AVC Hornsgatan) arbetade Lasse Haldenborg, rikskändis för sin pratande Tumme som roade även kung Carl Gustaf på besök. Lasse lånade ut sin röst till ett bildspel 1981 med 3 projektorer om Holografi Det 3-Dimensionella Mediet. Bildspelet (copyright M. Forsberg) börjar så här:

Det har gjorts många försök att återskapa den tredimensionella bilden inom foto, film och video. Flera av oss har kanske varit med om att med hjälp av pappersglasögon uppleva ett nytt bildseende men inget av dessa försök har lyckats återskapa den tredje dimensionen. För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu i bilden rekonstruera ett objekt med alla dimensioner. 

Texten Holografi Det 3-Dimensionella Mediet är förvånansvärt aktuell än idag, bara trist med alla som sysslar med falsk marknadsföring av hologram och holografiska effekter!

Tummen roade även kung Carl Gustaf som invigde ett event.

Thanks for sharing...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

relaterade inlägg