11 jul

Holografi Se in i framtiden

Se in i framtiden Holografi Laserteknik för 3D Hologram

Holografi Se in i Framtiden, så lät det då 78/79 när svenskarnas holografi-forskning gav eko långt ut i världen. Än idag finns ingen teknik som kan avbilda ett hologram.

På nätet vimlar det av hologram så man skulle kunna tro att det nu finns en teknik som kan härma, återge eller avbilda hologram. Men det är bara så att ca 75 %  av så kallade hologram som marknadsförs som hologram INTE ÄR HOLOGRAM!

Första köpcentrum i Norden att visa hologram var Linden 1979 Se in i framtiden. Se tidigare inlägg om hologram i köpcentrum https://hologram.se/hologram-i-kopcentrum/

Vem kunde ana att Se in i Framtiden då skulle leda till att idag 2017 är ca 70% av “hologram” på nätet falska hologram som inte har ett dyft med den Nobelprisbelönade Lasertekniken Holografi och produkten Hologram att göra.

Hur mycket annat på nätet är då falskt?

Invigning av Skandinaviens första permanenta hologramutställning 18 oktober 1982

Oseriösa företag överträffar varandra i annonser på Google med superlativer om hologram, holograms, holografi, holografiskt och holografiska skärmar.

MEN falska hologram är bara 2Ddimensionella bilder/optiska effekter som inte rekonstruerar objekt, människor med alla dimensioner! Läs längst ner om Holografi Det 3-Dimensionella Mediet 

Företagen missbrukar lasertekniken, holografi och gör intrång i näringsverksamheter där kännetecknet under 35 år är hologram och holografi. Dessutom inkräktar dom på varumärken för holografibranschen. Patent & Marknadsdomstolen har tydliga regler för otillbörlig marknadsföring, Laser i Marknadskriget. 

I vår första hologramutställning i AV-Huset, Hagagatan 3 Stockholm 1980 -1982 (AVC Hornsgatan) arbetade Lasse Haldenberg. Han var rikskändis för sin pratande Tumme som roade även kung Carl Gustaf på besök. Lasse lånade ut sin röst till vårt bildspel 1981 med 3 projektorer om Holografi Det 3-Dimensionella Mediet. Bildspelet (copyright M. Forsberg) börjar så här:

Det har gjorts många försök att återskapa den tredimensionella bilden inom foto, film och video. Flera av oss har kanske varit med om att med hjälp av pappersglasögon uppleva ett nytt bildseende. Men inget av dessa försök har lyckats återskapa den tredje dimensionen. För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu i bilden rekonstruera ett objekt med alla dimensioner. 

Texten till det gamla bildspelet Holografi Det 3-Dimensionella Mediet är förvånansvärt aktuell än idag och kommer förhoppningsvis till användning i framtida pågående projekt.

Tummen roade även kung Carl Gustaf som invigde ett event där HoloMedia hade sin hologramutställning.

Dela
TwitterFacebook

related posts