17 jan

HoloMedia Sweden ett kopierat namn

Vi registrerade HoloMedia 1984 ett 15-tal har kopierat namnet!

Vid ett besök av japanska Holomedia 1984 konstaterades att vi hade registrerat samma företagsnamn i samma månad utan vetskap om varandras nystartade företag. Häftigt!

Vår första logga anspelade på 3D effekten att föremål stack ut från hologramtavlan och outstanding teknik som inte kan avbildas.

Besök från Japan Holomedia 2

Grundare av HoloMedia och Hologram Museum Gallery Mona Forsberg med besöket från japanska Holomedia som inte hade kopierat vårt namn. Foto privat

Besök från Japan Holomedia

Här med registreringsbevisen vid det trevliga, långväga besöket från Japan för vi  ju båda lika förvånade. Ingen vetskap om varandra och vi lyckades skapa namnet Holomedia och HoloMedia som sedan blev ”hett” eftersom så många kopierat namnet.

HoloMedia outstanding

Gamla loggan med OUTSTANDING ändrades senare för att som agent åt Cablebook Ltd och Amblehurst Ltd marknadsföra värmefolierade hologram.

HoloMedia broschyr

I mitten av 80-talet profilerade vi oss med den nya tekniken, värmepräglade hologram på trycksaker, plaskort mm. HOLO MEDIA fick ett nytt utseende på visitkort, kuvert, reklamblad mm och agentuppdragen rullade in. Vem anade då värdet på namnet HoloMedia!

           

 

Under årens lopp har det poppat upp många holomedia – med falska hologram, Peppers Ghost 2D projektion mm

En svensk fick avslag hos PRV (Patent & Registreringsverket) på likvärdiga namn och valde då att plocka över det till England. Vår protest bemöttes oprofessionellt,,,engelska bulvanen slängde på luren!

Företaget sysslar med ett gammalt spegeltrick, Peppers Ghost, se Wikipedia. Vidareutveckling via dator, gör att inlagda rörelser/röster kan synkroniseras med artistens musik och projiceras mot en halvtransparant spegel med videoprojektor.

Den gamla illusionstekniken ska få döda att återuppstå som hologram! Nonsens, vilket 2 forskare mailade till dom för några år sedan.

Futtigt och oseriöst att inte fixa fram egna företagsnamn! 

Astrid Lindgren lär ha sagt:

de´ är inga riktiga människor, de´ är bara små lortar!

Dela
TwitterFacebook

related posts