3D tryck linstryck på plast är faktiskt 2D

“3D tryck” är en rasterteknik som funnits ca 100 år. Det är en 2D bild men uppfattas som 3D när man vippar på bilden. Tekniken uppmärksammades i mitten av 1950-talet och gick under benämningen japanska kort. Se beskrivning längst ner. 

Inbjudningskort Serena Williams 4 sidor, 4 versioner åt Collector Swedish Open 

Inbjudningskort 2 språk för dnp AB åt Astellas

Vykort åt ABBA the Museum Stockholm

HoloMedia har fömedlat 3D tryck/linstryck sedan 90-talet, som ett komplement till hologram. En av de första stora upplagorna var 1996 åt ABB´s katalog. Vi har tagit fram 3D rasterbilder för olika trycksaker, bokomslag, inbjudningskort, vykort och årsredovisningar. Ofta i stora volymer.

Body & Soul ABB Årsredovisning (HoloMedia AB 1996)

Body & Soul ABB Årsredovisning (HoloMedia AB 1996)

Med agentavtal har vi försett den svenska marknaden med 3D trycksaker till museer, nöjesparker och butiker. Bokmärken, iphoneskal, magneter, minikort, pussel, poster, tavlor, vykort med flera produkter med 100-tals motiv.

Vi har även tagit fram specialmotiv till inbjudningskort, reklamkort, vykort, bokomslag med flera produkter. Här följer exempel på olika typer av linstryck från våra samarbetspartners.

VIP 3D Flip

3D Art Hairstylist Joakim Roos

3D Bild Maltese

3D Virus

Animation

Morphing animation mellan 2 bilder

Animation

lenticular_theory

Bild: Mike Simcoe Design Här kan du se hur Simcoe experimenterar med andra 3D effekter

Höger vänster öga Linstryck

Beroende av betraktningsvinkeln ses en av flera bilder, här representerade med olika färger, tryckta under vertikala små linser. Bild/text Wikipedia, Lentikulärt tryck url.htmLentikulärt tryck