+46707261130

info@hologram.se

17 Jul

Hologram av Ållebergakragen stals av mini-tjuv

Ållebergakragen “Guldhalskragen” ovärderlig guldskatt

Och det verkar tjuvarna ha tagit fasta på, ovärderlig guldskatt. I alla fall verkar guldets värde i sig ha lockat fram en tjuv sent en kväll till Hologram Museum/Gallery Drottninggatan i Stockholm. Det var i alla fall det enda hologrammet tjuven tog med sig efter att ha klämt in sig i vårt lilla fönster från gården. Enligt polisen måste man ha hissat ner ett barn, spår av fötter på den vita väggen och bredden på fönstret talade för det.

Tjuvens kumpan/er hade uppenbarligen fått för sig att det verkligen fanns det höga guldvärde i tavlan vi angett på skylten till Ållebergakragen. Om jag inte hade hoat till skramlet på gården – vad gör ni utan istället hade ringt till polisen, skulle vi inte ha förlorat det värdefulla hologrammet. Så klart, återkom tjuvarna och fullföljde sitt uppdrag på natten med hjälp av sin mini-tjuv. 

HAR DU SETT NÅGON SOM SKRYTER ÖVER SIN GULDSKATT VÄRD MILJONER – TIPS BELÖNAS!

Historiska Museet lånade ut Ållebergakragen för holografering som skedde i laboratoriet på Östhammarsgatan i Stockholm. Gulhalskragen lär inte få lämna Historiska Museet igen. 

Invigning på Falbygdens Museum, Falköping av Ållebergakragen i 30×40 cm glashologram. Besökarna hade svårt att förstå att Guldhalskragen inte fysiskt låg där bakom glas.  Foto Hans Bjelkhagen

Läs vad jag skrev 1980 – utdrag ur Svensk Handelstidning Justitia Tema Marknadsföring:

Ållebergakragen detalj Statens Historiska Museum 2 september 1996. Foto av okänd anställd.

I hologrammet kan man se denna detaljrikedom på Ållebergakragen från folkvandringtiden 400 – 500 e.Kr. Ett fantastiskt hantverk som om det skulle göras idag i guld, har ett ovärderligt värde. 

Undrar hur tjuvarna reagerade när dom upptäckte att guldskatten var en tredimensionell bild! 

MUSEUM

0 Comment

16 Jul

Vad vet du om HOLOGRAM?

Kolla videon om hur hologram fungerar. Visste du redan det?

Digital Studios Psysics Girl Har producerat en video om hologram i samarbete med MIT Museum. Här syns en av hologram-pionjärerna, Posy Jackson, i en mycket informativ och vederhäftig video om vad hologram är och hur det fungerar samt vad som inte är hologram.

Hologram ger upphov till många kommentarer, vilket alla gästböcker vittnar om från Hologram Museum/Gallery samt alla externa hologramutställningar vi arrangerade.

En av många som reagerade kraftigt på den realism som hologramporträtten visar. Ögonbryn sticker ut, näsan ibland, an ser under hakan och så vidare. Inte underligt att det hördes typ skrik, ojjj, nääh, fyyy, vad otäckt, när besökaren hamnat i vad vi kallade Hologram Cabinet med ett 20 tal laserportätt. Och det hände även vid externa utställningar. Till exempel i samband med en prisutdelning på Kungliga Vetenskapsakademien när professor Nils Abramson tilldelades ett pris för sin upptäckt att avbilda ljuset – Light in Flight. När drottning Silvia passerade Albert Bonnier porträttet hördes: ohh så otäckt,,,men, säg det inte till honom!

Håll utkik efter inlägg som kommer om Light in Flight, och hur det är möjligt att avbilda ljuset med hjälp av holografi och laser.

Vi har mängder av gästböcker som beskriver hur hologram har påverkat betraktaren med början av 1980 talet till dagens holografiteknik. En spännande dokumentation, värdefull för framtiden.

Projektet att etablera ett museum med en beskrivande hologramutställning, baserat på flera nobelpriser där 2D/3D tekniker i tiden ska ingå, hoppas vi får samma positiva utlåtelse. En sak är säker, en samlingsutställning måste till för att bevara historien om nobelpriserna bakom holografi och laser, samt att det är viktigt att följa med i tidens digitala utveckling som idag är ett enda misch mash hopkok av tekniker som verkligen förvirrar betraktaren.

Vad är vad är nu dags att ta tag i och ge rättvisa åt de olika vetenskaperna.

12 Jul

Hologramtjuven på Kulturhuset Stockholm

Den fräcka hologramtjuven smög in bakom en skärm på Ikaros utställningen, Kulturhuset i Stockholm och monterade ner “Sickan”.

Wanted dead or alive Jönssonligan “Sickan” 

Laserporträttet av Charles Ingvar Jönsson alias Sickan i filmen Jönsson här på Röda Kvarn i samband med premiären av filmen Jönssonligan. Finns Gösta Ekman hologrammet någonstans i Sverige? Vet du vem som har “Sickan” som 3D laserbild på väggen? Eller dumpade tjuven hologrammet när det utan spotlighten som satt kvar på Kulturhusets skärmutställning bara visade en svart glasskiva? Men, förhoppningsvis visste tjuven att det bara behövdes belysning för att få fram den tredimensionella bilden. Synd om hologrammet dumpades likt det av Alfred Nobels byst, där tjuven också glömde kvar spotlighten och bara fick en svart bild – typ TV rutan utan el.


Ikaros utställningen handlade om övermod, hybris (storhetsvansinne) – undrar vilken diagnos hologramtjuven av “Sickan” hade.

 

06 Jul

FIFA World Cup Secure Holographic Labels

De La Rue has produced secure holograms for FIFA since 2006

De La Rue has produced over 120 million secure holograms for 2018 FIFA World Cup. All licensed merchandise products have a highly secure label to protect against counterfeit goods. Fans can be confident that the product they buy is genuine, as football stickers, clothing and souvenir items for FIFA World Cup Russia.

Read the whole article from De La Rue:

click at this link These secure labels are easy to recognise and validate to check the product is not a fake

Photo De La Rue

To read more about De La Rue, the worlds largest security printer, click here De La Rue

David Boswell and Peter Caird from Amblehurst Ltd and Cablebook Ltd with their agent Mona Forsberg HoloMedia AB, agent for De La Rue from 1986. Photo M Forsberg

05 Jul

Hologramutställning och 3D Vision

Vill ni arrangera en häftig utställning?

Hologramutställning och 3D Vision klicka på länken nedan

https://www.facebook.com/Museum.of.Holography/

Hologram Visuell 3D upplevelse

Foto Fady Naval

I vandringsutställningen 3D Vision ingår förklaringar och experiment om VR (virtuell verklighet), holografi, stereoskopi, laser, ljus, och flera andra tekniker. Ett 60 tal hologram  – laserbilder, ljusskupturer – producerade med lasertekniken holografi ingår i utställningen med hög aha-upplevelse för alla åldrar. Ett möte mellan kultur och vetenskap, där flera nobelprisbelönade tekniker ingår.

Boka vandringsutställningen för ert museum, kulturhus eller köpcentrum redan nu. Ett museum i Skandinavien har bokat utställningen, när vill ni visa 3D Vision? För att ge den pedagogiska utställningen full rättvisa krävs ca 200 m2. Kostnad för transport och försäkring samt viss ersättning för upp-/nermontering, betalas av utställaren enligt överenskommelse. 

                                    Läs mer här https://hologram.se/hologram-museum-swede/

Transmissionshologram Foto Fady Naval

HOLOGRAM Visuell 3D upplevelse

 

© Copyright 2018 HoloMedia AB

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Hologram, holografi, 3D, laser, Nobelpris, fysik, Hologram Museum Swede, HoloMedia, Startrek, VR, Virtual reality, Alfred Nobel, fysik, laserbild,