30 Jul

Hologram Kunglig angelägenhet

Drottning Margarethe i Danmark blev holograferad 1990. Prins Bertil i Sverige holograferades redan 1982.

Prins Bertil, hologramporträtt (reflexionshologram på glasplåt 30×40 cm) med ett djup på ca 20 cm, där ögonfransar sticker ut och man kan se såväl vänster som höger sida av Prins Bertil men även andra detaljer. Fototekniken här ger inte en rättvis bild av hologrammet.

Drottning Margarethe, foliehologram som HoloMedia tog fram i samband med drottningens 50 årsdag åt Se og Hör, Danmark apr-maj1990.

500.000 självhäftande foliehologram fick vi som agent åt De La Rue Holographics leverera till omslaget på Se og Hör som därmed var en av de första i världen att använda holografitekniken för ett kungligt budskap, drottning Margarethes 50-årsdag.

Hologram Monarken och professor Dennis Gabor på högra bilden uppfann holografitekniken redan 1948 och fick 1971 Nobelpriset för upptäckten. Här ses han med den surrealistiska konstnären Salvador Dali, en av hans vänner som förstod sig på ovanliga visioner.

Världs Nyhet – Vippa och se Margarethe i Holografi – Klipp ut och göm, skrev Hör og Se

Drottning Elisabeth, England 3D i tiden. Drottningen av England är verkligen en Hologram & 3D veteran! Se själv här, klicka på länken http://hologram.se/drottning-i-3d-tiden/ Hologramtavla, linstryck, säkerhetshologram och så VR glasögon!

Thanks for sharing...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

relaterade inlägg